okt 16, 2019

Saradnji izmedju Fonda PIO Crne Gore , ZU Dom zdravlja Danilovgrad i Udruzenja penzionera Danilovgrad

Saradnji izmedju Fonda  PIO Crne Gore , ZU Dom zdravlja Danilovgrad i Udruzenja penzionera Danilovgrad

U skladu sa odredbama iz Memoranduma o saradnji izmedju Fonda PIO Crne Gore , ZU Dom zdravlja Danilovgrad i Udruzenja penzionera Danilovgrad , 10.10. i 24.10 u prostorijama Centra za socijalni rad u Danilovgradu i Spuzu , je organizovao predavanje za penzionersku populaciju na temu: NAJCESCE RESPIRATORNE INFEKCIJE sa predavacem Dr Milosem Jovanovicem.

Do sada je,shodno odredbama Memoranduma , odrzano 25 predavanja sa temama iz oblasti medicine koje najcesce pogadja i interesuju ovu populaciju.

Predavanja su pracena i preventivnim pregledima, mjerenjem nivoa secera u krvi, krvnog pritisak itd., kao i dijeljenjem propagandnog materija - flajera i brosura.

Fond PIO Crne Gore , na celu sa dir. Duskom Perovicem ,kao potpisnik ovog Memoranduma , u okviru svojih mogucnosti, organizovano i finansijski pomaze na realizaciji stavki iz ovog Memoranduma, kao i svih drugih aktivnosti koje imaju za cilj unapredjenje pruzanja zdravstvene zastite penzionerima opstine Danilovgrad. Naglasavamo da je Fond PIO znacajno participirao finansijski, osim tekucih aktivnosti , i kupovinu patronaznog vozila za potrebe Doma zdravlja Danilovgrad koje ce znacajno unaprijediti zdravstvenu zastitu i usluge u kuci pacijenta.

dzdg2

Udruzenje penzionera Danilovgrad , predsjednik Nikola Cagorovic i clanovi Komisije za zdravstvenu zastitu Udruzenja penzionera Danilovgrad , aktivno ucestvuju u svim ovim aktivnostima.Predavanja su pracena sa velikim interesovanjem.

Takodje treba naglasiti da nam je pruzena znacajna podrska od strane Centra za socijalni rad Danilovgrad na celu sa direktoricom Majom Luketic , sa prostornom i tehnickom logistikom.

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ljekari-danilovgradskog-doma-zdravlja-tamosnje-penzionere-edukuju-o-ocuvanju-zdravlja