dec 08, 2017

Završena rekonstrukcija ambulante u Spužu

Završena rekonstrukcija ambulante u Spužu

Ministar zdravlja Kenan Hrapović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić boravili su juče u radnoj posjeti Opštini Danilovgrad, gdje su se susreli sa predsjednikom i potpredsjednikom Branislavom Đuranovićem i Miodragom Đurovićem.

Hrapović i Čirgić sa rukovodstvom lokalne samouprave obišli su zdravstvenu stanicu u Spužu.

Direktor JZU Dom zdravlja "Dimitrije Dika Marsenić" Dejan Mandić je naveo da ovaj obilazak označava završetak rekonstrukcije zdravstvene jedinice u Spužu, značajne po samoj lokaciji, ali i broju osiguranika koji u ovoj zdravstvenoj ustanovi participiraju za primarni nivo zdrastvene zaštite.

Rekonstrukcijom je zamijenjen krov, fasada, zaštićen je objekat od vlage, izvršeno unutrašnje uređenje, nabavljen mobilijar i oprema neophodna za primarni nivo zdrastvene zaštite, kao i da je nabavljeno vozilo za patronažnu službu. Vrijednost ulaganja je oko 20.000 eura.

Đuranović je istakao da su zdravstvo i prosvjeta za ponos u opštini Danilovgrad, ukazujući na značaj stalne edukacije, te da zdravstvene usluge u opštini Danilovgrad pruža stručan kadar, kao i da su građani zadovoljni kvalitetom pružanja zdravstvenih usluga. Zahvalio je Ministarstvu zdravlja na podršci koju pružaju opštini Danilovgrad za realizaciju projekata u toj oblasti, kao i težnji svih zaposlenih da opravdaju ukazano povjerenje.

Medije